ZUPA OGONOWA

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Proste i szybkie danie.

  • 25 min

Składniki:

  • Opakowanie zupy ogonowej,1/2 czerwonej papryki,2 cebule,15dag kiełbasy wędzonej,1 marchew,2 ziemniaki,1 szklanka makaronu rurek,olej do smażenia,sól,pieprz,natka pietruszki,szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogonowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie studzimy,odcadzamy,cebulę obieramy i siekamy,podsmażamy na rozgrzanym oleju,paprykę myjemy i kroimy w kostkę,ziemniaki i marchew kroimy w kostkę dodajemy do cebuli i smażymy do miękkości,kiełbasę kroimy w kostkę.Zupę rozprowadzamy w około 300mil wody,mieszając doprowadzamy do wrzenia,chwilę gotujemy.Do zupy dodajemy makaron,kiełbasę z warzywami doprawiamy do smaku,na koniec dodajemy drobno pocięty szczypiorek z natką pietruszki,na środek dodajemy kleks śmietanowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować