Pyszna szarlotka z budyniem

4.49 (151 ocen)

  • 2 godz.

budyń nadaje ciekawego smaku temu jakże prostemu a zarazem najsmaczniejszemu placku

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 szklanki maki,
    250 margaryny,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    3 żółtka,
    1 cale jajko,
    0,5 szkl cukru (wedle uznania).

    2kg jabłek
    łyżeczka cynamonu,
    2 budynie śmietankowe
    1litr mleka,
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pyszna szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie te składniki należy połączyć. Następnie podzielić ciasto na połowę i włożyć do lodówki na około godz.czasu. W tym czasie praze 2 kg jabłek z cynamonem. Odstawiam jabłka do wystygniecia. Wyjmuje 1 czesc ciasta, którą rozprowadzam na blaszke, na to jablka. Teraz szybko gotuję 2 budynie smietankowe (daje mniej mleka zeby byl gestszy). Po zagotowaniu wylewam gorący na blachę, a drugą połowę ciasta scieram na tarce. Wkladam do wcześniej nagrzanego piekarnika do 200C, piec 40-50 min ( aby był miodowy kolor kruszonki ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować