pyszna surówka ze szpinaku nowozelandzkiego

4.51 (162 ocen)

  • 20 min

Szpinak nowozelandzki ceniony jest ze względu na wysoką zawartość witaminy C, E, prowitaminy A, a także witaminy z grupy B, potas, magnez, sód, fosfor i żelazo. Ponadto obecne są w nim duże ilości związków o właściwościach antyoksydacyjnych, odpowiedzialnych za zwalczanie wolnych rodników.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie szpinaku nowozelandzkiego (ok. 250 g)
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - 1 cebulka czerwona lub biała
    - natka pietruszki- kilka gałązek
    - kilka listków mięty
    - oliwa z oliwek
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Pyszna surówka ze szpinaku nowozelandzkiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak drobno pokroić, cebulkę, pietruszkę i miętę posiekać. Jajka pokroić w plasterki. Posiekany szpinak, cebulkę, natkę i miętę skropić oliwą z oliwek, dodać odrobinę soli i pieprzu. Na wierzch ułożyć pokrojone w plasterki jajka.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować