Pikantna kiełbasa z patelni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste danie w pikantnym sosie może zastąpić obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g dobrej kiełbasy zwyczajnej,
    średnia cebula,
    łyżka pikantnego ketchupu,
    pół czerwonej papryki,
    sól,
    ser żółty do posypania,
    olej do podsmażenia
    woda do duszenia

Pikantna kiełbasa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w paski paprykę solimy i chwilkę smażymy. Warzywa podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, aż cebula zmięknie, a sos się zredukuje. Dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i dalej smażymy aż się wędlina lekko zarumieni, dodajemy ketchup i prze chwilę mieszamy do połączenia się składników. Gorącą potrawę posypujemy serem.

Porady

Aby potrawa była ostrzejsza można ją doprawić papryką ostrą.

Komentarze

Podobne przepisy