Pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń z łopatki wieprzowej z dodatkiem ryżu białego z czarnym jest idealnym dodatkiem do pieczywa.......SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż mieszany biało czarny 1 szklanka, łopatka mielona 1 kg, jajka 3 sztuki "L", tarta bułka 1 szklanka, pieprz ziołowy 1 łyżka, kucharek 3 łyżki, pieprz mielony czarny 2 łyżeczki, papryka ostra 2 łyżeczki, cebula podsmażona 3 sztuki + 4 łyżki oleju + 1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej 1. Ryż mieszany biały z czarnym ryżem ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, odcedzić na sitku.

    Mieloną łopatkę włożyć do większej miski, dodać ugotowany ryż, jajka, cebulę podsmażoną z cukrem na złoto na oleju, pieprz ziołowy, mielony czarny, kucharek, paprykę ostrą, tartą bułkę, wszystko ręką dokładnie wyrobić na kleistą masę.
  • pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej 2. Do formy silikonowej 24x15 cm włożyć masę, dobrze ugnieść aby odpowietrzyć, wygładzić wierzch.
  • pyszna pieczeń z ryżem z łopatki wieprzowej 3. Formę wstawić do blaszki, wlać do blaszki wodę i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut, pieczeń w formie dobrze wystudzić, przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować