Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawałki łopatki bez kości z tłuszczem (w sklepie odcięli mi takie kawałki) opłukać, włożyć do szybkowara (dobry sposób z szybkowarem na szybkie u gotowanie mięsa, które można wykorzystać do wielu potraw), dodać kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i gotować 50 minut.
2.Gotować na średnim ogniu z 10 minut, zamieszać.
Pomidory bardzo miękkie pokroić na kosteczkę i razem z mięsem dodać do kapusty, doprawić solą, papryką ostrą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, przyprawą w płynie, wymieszać i gotować z 15 minut.
3.Na koniec do kapusty wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Komentarze