Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką

0 (0 ocen)

  • 57 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, lekka, młoda kapusta gotowana z łopatką, danie jest aromatyczne i smakuje wyśmienicie do ziemniaków, do pieczywa.........SMACZNEGO!!!

  • 57 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka z tłuszczem bez kości 1,3 kg,
    ziele angielskie 5 sztuk,
    liście laurowe 3 sztuki,
    kostka rosołowa 1 sztuka,
    woda 1 litr

    kapusta młoda 4 sztuki średnie,
    sól 2 łyżeczki,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    czosnek granulowany 2 łyżeczki,
    przyprawa w płynie 2 łyżeczki,
    koperek 1 pęczek,
    mąka pszenna 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką 1. Kawałki łopatki bez kości z tłuszczem (w sklepie odcięli mi takie kawałki) opłukać, włożyć do szybkowara (dobry sposób z szybkowarem na szybkie u gotowanie mięsa, które można wykorzystać do wielu potraw), dodać kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i gotować 50 minut.
  • Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką 2. Gotować na średnim ogniu z 10 minut, zamieszać.

    Pomidory bardzo miękkie pokroić na kosteczkę i razem z mięsem dodać do kapusty, doprawić solą, papryką ostrą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, przyprawą w płynie, wymieszać i gotować z 15 minut.
  • Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką 3. Na koniec do kapusty wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
  • Pyszna młoda kapusta z gotowaną łopatką 4. Najlepiej smakuje z godzinę po ugotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować