Pyszna chińska surówka z białej kapusty

4.49 (176 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ta surówka jest bardzo smaczna,dlatego, że dodany jest w niej tajemniczy składnik o którym na pewno mało osób słyszało mianowicie-ocet ryżowy który jest dostępny w każdym markecie. Bez tego składnika surówka nie ma tak wykwintnego smaku.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • biała kapusta, dwie drobno starte marchewki, 1 szklanka octu ryżowego, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki oleju roślinnego,4 ząbki czosnku(wyciśnięte przez praskę)1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Pyszna chińska surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wlewamy szklankę octu ryżowego,pół szklanki oleju roślinnego, szklankę białego cukru oraz łyżkę soli. Całość podgrzewamy mieszając aż do rozpuszczenia cukru i soli. W dużym garnku mieszamy białą kapustę(poszatkowaną)starte marchewki oraz zmiażdżony czosnek-całość mieszamy. Wymieszaną surówkę zalewamy wcześniej zagotowaną marynatą. Odstawiamy na godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować