Sycący Pyrczok

4.5 (184 ocen)

  • 1 min

Najlepszy do zupki!

  • 1 min

Składniki:

  • - 1 kg ziemniaków
    - 2 jaja
    - 1 szkl. mąki pszennej
    - sól i pieprz do smaku
    - 1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sycący pyrczok - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyrczok 1. Ziemniaki trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wylewamy gotową masę na natłuszczoną blaszkę, na wierzch układamy plastry bekonu lub słoninki, pieczemy w 180 st. C ok. 1 h. Najlepiej patyczkiem sprawdzić, kiedy będzie dobre. Po upieczeniu smażymy na złoto na patelni i pałaszujemy jeszcze gorące:)

Porady

Pysznie smakują z ulubioną zupką oraz sosem czosnkowym!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować