Pychotkowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smażymy nalesniki odstawiamy do ostygniecia.
FARSZ:
Cebule siekamy w kostkę podsmażamy dodajemy pokrojone drobno pieczarki i mielone mieso wszystko delikatnie smażymy.Wlewamy sos doprawiamy i dusimy 15 min. Odstawiamy do ostygniecia. Do farszu dodajemy kukurydze ser starty (troche sera zostawiamy na posypanie zapiekanki) jeżeli bedzie za rzadka dodajemy bułki tartej.Naleśniki smarujemy farszem zawijamy i układamy w blaszce lub brytfanie (wysmarowanej tłuszczem) smarujemy naleśniki jajkiem żeby sie po upieczeniu nie rozpadała po ułożeniu paru warstw posypujemy serem i papryka słodką . Zapiekamy 20min w 170stopniach.
Porady
Możemy do farszu dodac troche koncentratu pomidorowego żeby był bardziej kwaśny i wyrazisty miał smak.
Komentarze