Pychotkowa zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwa pyszna i ładnie wyglada dobra jak i na obiad tak i na kolacje..

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto na nałesniki według własnego przepisu.
    1 słoik sosu słodko-kwaśnego
    500g miesa mielonego
    puszka kukurydzy
    cebulka
    200g pieczarek
    400g sera
    jajko
    przyprawy: sól, wegeta, pieprz, papryka słodka.

Pychotkowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy nalesniki odstawiamy do ostygniecia.
    FARSZ:
    Cebule siekamy w kostkę podsmażamy dodajemy pokrojone drobno pieczarki i mielone mieso wszystko delikatnie smażymy.Wlewamy sos doprawiamy i dusimy 15 min. Odstawiamy do ostygniecia. Do farszu dodajemy kukurydze ser starty (troche sera zostawiamy na posypanie zapiekanki) jeżeli bedzie za rzadka dodajemy bułki tartej.Naleśniki smarujemy farszem zawijamy i układamy w blaszce lub brytfanie (wysmarowanej tłuszczem) smarujemy naleśniki jajkiem żeby sie po upieczeniu nie rozpadała po ułożeniu paru warstw posypujemy serem i papryka słodką . Zapiekamy 20min w 170stopniach.

Porady

Możemy do farszu dodac troche koncentratu pomidorowego żeby był bardziej kwaśny i wyrazisty miał smak.

Komentarze

Podobne przepisy