Pychotka z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną.
Wsypać mąkę z proszkiem na koniec dodać pianę ubitą z białek.
Ciasto wylać do formy wyłożonej pergaminem i wysmarowanej tłuszczem.
2.Masa budyniowa:
200 ml mleka zagotować z cukrem.
Pozostałe mleko wymieszać z mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie budyń i ściągnąć z ognia.
Margarynę utrzeć dodawać stopniowo ostudzony budyń.
3.Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody.
Ciasto przekroić na pół.
Na 1 blat posmarować masą budyniową, na masie ułożyć biszkopty. Następnie zalać tężącą się galaretką, przykryć drugim blatem.
Na wierzch rozsmarować pozostałą masę budyniową , a na nią zetrzeć czekoladę na drobnych oczkach.
Komentarze