Pychotka z masą budyniową

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Przepyszne:)

  • 60 min

Składniki:

  • Blaszka 25x35
    Ciasto:
    1 1/2 mąki pszennej
    1 szkl. cukru
    170 g margaryny
    5 jaj
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:
    300 ml mleka
    170 g margaryny
    8 łyżek cukru
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

    Dodatkowo:
    2 op. galaretki truskawkowej
    1 op. okrągłych biszkoptów
    50 g czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną.
    Wsypać mąkę z proszkiem na koniec dodać pianę ubitą z białek.
    Ciasto wylać do formy wyłożonej pergaminem i wysmarowanej tłuszczem.
  • 2. Masa budyniowa:
    200 ml mleka zagotować z cukrem.
    Pozostałe mleko wymieszać z mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie budyń i ściągnąć z ognia.
    Margarynę utrzeć dodawać stopniowo ostudzony budyń.
  • 3. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzącej wody.
    Ciasto przekroić na pół.
    Na 1 blat posmarować masą budyniową, na masie ułożyć biszkopty. Następnie zalać tężącą się galaretką, przykryć drugim blatem.
    Na wierzch rozsmarować pozostałą masę budyniową , a na nią zetrzeć czekoladę na drobnych oczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować