Pychotka z jabłkami i migdałami

0 (0 ocen)

Wyśmienite ciasto z jabłkami , tanie i proste w wykonaniu .

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    1 szkl cukru
    2 cukry waniliowe
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku
    3/4 kostki margaryny

    2 jabłka
    50 g migdałów w płatkach


    polew;

    3/4 kostki margaryny
    3/4 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka z jabłkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel . Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , 25 g migdałów i na końcu roztopioną margarynę. Wszystko wymieszać mikserem.
  • 2. Blaszkę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać kaszą manną .
  • 3. Ciasto podzielić na pół , pierwszą połowę wlać do blaszki.
  • 4. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki lub w kostkę , wymieszać z resztą migdałów.
  • 5. Wyłożyć na ciasto , jabłka przykryć resztą ciasta.
  • 6. Piec w temp. 180 st. około 45/ 50 minut .
  • 7. Po upieczeniu polać polewą i udekorować migdałami.
  • 8. Polewa

    3/4 kostki margaryny
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki mleka
    2 łyżki kakao

Porady

Takie ciasto można upiec w dużej blaszce ale wtedy trzeba zrobić z podwójnej porcji. Na jabłka można także ułożyć banany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować