pychotka malinowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Robilam znajomej na imieniny byla zachwycona smakiem i wygladem

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na biszkoptjasny
    8 jaj
    Szklanka maki pszennej i ziemniaczanej
    1lyzeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    Biszkopt ciemny
    6 jaj
    1 szklanka maki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    1 czubata lyzka kakao
    Masa budyniowa
    Litra mleka
    4 budynie waniliowe
    25 dkg masla
    4 lyzki cukru
    1 cukier waniliowy
    Masa malinowakilogram malin
    3 galaretki malinowe
    Ciasto serowe
    1/2sera zmielonego
    Maslo
    6 jajek
    Szklanka cukru
    4 lyzki maki ziemniaczanej
    Gorzka czekolada roztopiona
    Posypka kolorowa

Pychotka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pychotka malinowa 1. Biszkopt jasny,bialka ubic nasztywno z cukrem i proszkiem,dodac reszte skladnikow wymieszac i upiec,piec 25 minut w temp.175 stopni.
    Biszkopt ciemny ubic bialka z cukrem,dodac reszte skladnikow i piec 25 minut w temp.175 stopniach.
    Masa budyniowa z mleka cukrow i budyniu ugotowac budyn,utrzec maslo i po ostudzeniu wymieszac z budyniem.
    Masa malinowa maliny zmiksowac i podgrzac,dodac suchegalaretki,dobrze wymieszac i lekko zagotowac,poczekac az bedzie gesty.
    Ciasto serowe maslo utrzec z cukrem dodac zoltka,make zmielony trzykrotnie ser,piane z bialek wymieszac i upiec 60 minut w temp.200 stopni.
    Przelozenie ciasta
    Biszkopt ciemny
    Masa budyniowa
    Ciasto serowe
    Masa budyniowa
    Masa malinowa
    Biszkopt jasny
    Roztopiona czekolada
    Masa budyniowa
    Posypka kolorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy