Pychotka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Wszystkie składniki wyrobić. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
Beza:
Białka ubić na sztywną pianę, bardzo powoli stopniowo dodawać cukier puder małymi partiami. na koniec mąkę ziemniaczana i dokładnie wymieszać.
Potrzebne dwie form o wymiarach 25 x 33 wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z form na spód wyłożyć rozwałkowane ciasto kruche na to rozłożyć ciasto bezowe równomiernie na każdy blat kruchy. Na masę bezową wysypać migdały. Piec w temperaturze 175 st. przez ok 40 min. można obydwa placki piec razem w piekarniku ( w termoobiegu).
2.Masa.
Żelatynę rozpuścić dokładnie w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Kremówkę miksujemy dodając 3/4 szklanki cukru pudru i na koniec jak już mamy ubitą kremówkę dajemy schłodzoną lekko żelatynę.
Galaretę czerwoną rozpuścić według instrukcji na opakowaniu ujmując 1/2 szklanki wody.
Mrożone maliny zblendować i połączyć z chłodną galaretką.
3.Na wychłodzony 1 blat ciasta dajemy 1/2 część masy kremówki na to wylewamy prawie stężona galaretkę z migdałami na to wykładamy drugą część masy kremówki i przykrywamy drugim blatem ciasta kruchego z bezą.
Porady
Jeśli nie mamy malin mrożonych można dać dżem malinowy
Komentarze