Ciasto pychotka kukurydziano-bakaliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto kruche: wszystkie składniki przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy. Ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy,każdy placek wykładamy na dwie tortownice (śr.28cm) .
2.Beza: białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy mąkę i 10 łyżek płatków kukurydzianych, dokładnie mieszamy. Piane dzielimy na dwie części i wykładamy na oba ciasta. Posypujemy płatkami kukurydzianymi. Pieczemy 20-25 min w temp.170 stopni.
3.Masa kokosowa: szklankę mleka zagotowujemy z kokosem i cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń z mąką, gotujemy budyń i studzimy. Margarynę ucieramy na puch . miksując dodajemy p łyżce budyniu, ucieramy na gładki krem.
4.Masa krówkowo-bakaliowa: kokos ,słonecznik i płatki kukurydziane przekładamy na sucha patelnię i prażymy kilka minut, uważając by się nie przypaliły. Wystudzone bakalie mieszamy z masą krówkowa.
5..Przełożenie ciasta: na jednym placku ciasta rozsmarowujemy krem kokosowy, na górę kremu kokosowego wykładamy masę krówkową i przykrywamy drugim plackiem ciasta .
Schładzamy w lodówce przed podaniem
Komentarze