Masa serowa:
1 kg sera mielonego w wiaderku
8 jajek
cukier waniliowy
1 szkl cukru
1 budyń waniliowy
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła extra
Brzoskwinie w puszce
Puszysty sernik z brzoskwiniami i kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Mąkę, cukier, proszek i margarynę szybko posiekać nożem. Następnie dać jajko i energicznie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posypać kokosem, który należy mocno wcisnąć w ciasto. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
2.Masa serowa:
Stopić masło. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Po utarciu, dodawać stopniowo ostudzone, stopione masło następnie po łyżce sera, kolejno mąkę zmieszaną z budyniem cały czas ucierając. Na końcu ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w grube paski.
Ciasto kruche wyjąć z lodówki poukładać na nim brzoskwinie, które należy zalać masą serową. Piec ok. 1 godziny w 190 stopniach do zrumienienia się ciasta.
Komentarze