Puszysty sernik z brzoskwiniami i kokosową nutą

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Naprawdę pyszny!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1,5 szkl. mąki
    0,25 szkl cukru
    125 g margaryny
    1 jajko
    0,5 szkl kokosu
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 kg sera mielonego w wiaderku
    8 jajek
    cukier waniliowy
    1 szkl cukru
    1 budyń waniliowy
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kostka masła extra
    Brzoskwinie w puszce
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik z brzoskwiniami i kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:
    Mąkę, cukier, proszek i margarynę szybko posiekać nożem. Następnie dać jajko i energicznie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posypać kokosem, który należy mocno wcisnąć w ciasto. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
  • 2. Masa serowa:
    Stopić masło. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Po utarciu, dodawać stopniowo ostudzone, stopione masło następnie po łyżce sera, kolejno mąkę zmieszaną z budyniem cały czas ucierając. Na końcu ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej.
    Brzoskwinie odsączyć i pokroić w grube paski.
    Ciasto kruche wyjąć z lodówki poukładać na nim brzoskwinie, które należy zalać masą serową. Piec ok. 1 godziny w 190 stopniach do zrumienienia się ciasta.

Porady

Blaszka o wymiarach 25x40cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować