puszysty sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Puszysty, kremowy, idealny :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    3 szklanki mąki krupczatki
    kostka margaryny
    4 łyżki cukru
    3 jajka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA SEROWA
    1 1/2 kg zmielonego sera białego
    30-40 dag cukru kryształu
    12 jaj
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 1/2 kostki margaryny
    2 opakowania cukru waniliowego
    1 puszka brzoskwiń

Puszysty sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-187g7uv 1. Wyrobić ciasto z podanych składników, a następnie wyłożyć nim blaszkę .
    Margarynę ucierać z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Masę serową wylać na blaszkę z ciastem. Piec w temp. 150-180°C przez ok. 1 godz.

Porady

Sernik smakuje doskonale również wtedy jeśli brzoskwinie zastąpimy rodzynkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy