Puszysty sernik

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, delikatny,rozpływający się w ustach. Łatwy w wykonaniu,szybko znika ze stołu zarówno na przyjęciach i przy kawie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt :
    4 jajka
    0,5 szklanki mąki
    0,5 mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru kryształu
    2 łyżki zimnej wody
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa :
    2 litry mleka słodkiego ( wiejskie - niepasteryzowane )
    kostka masła
    0,5 szklanki cukru pudru
    4 jajka
    2 łyżki octu

    1 puszka brzoskwiń
    3 galaretki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepać jajka z octem i wlać na gotujące mleko lekko mieszać gotować ok 3 minut aż utworzą się grudki sera. Przecedzić przez sitko i ostudzić.

    Ubić białka z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wodę lekko wymieszać i wylać na brytfankę i piec w temperaturze 170 stopni ok 20 minut. Wystudzić.

    Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę dodawać po trochę sera i ucierać.
    Masę serową wyłożyć na biszkopt,poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
    Smacznego!!!

Porady

Ser ten zrobi się tylko z wiejskiego mleka ( krowiego )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować