● 75 dag twarogu
● 5 dag masła
● 25 dag serka mascarpone
● 1 szkl. cukru
● 6 jajek
● po 6 płaskich łyżek mąki ziemn. i tortowej
● 3/4 szkl. mleka 3,2-proc.
● 2 łyżeczki olejku waniliowego
● cukier puder
Sposób przygotowania przepisu:
Puszysty sernik
1.
Żółtka ucieramy, dodając sery, mleko, mąki, roztopione masło i olejek. Mieszamy z białkami ubitymi z cukrem. Pieczemy w tortownicy (śr. 25 cm) 10 minut w 250 °C (półkę niżej umieszczamy naczynie z wrzątkiem). Wyjmujemy, temp. zmniejszamy.
2.
Gdy temp. spadnie do 160 °C, ponownie wkładamy ciasto (do pojemnika wlewamy świeży wrzątek). Pieczemy 50 minut. Ciasto wyjmujemy i schładzamy. Odwracamy. Posypujemy cukrem pudrem.
PP_07-2013
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze