Puszysty sernik

  • wyświetlono: 3806 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Należy go robić ściśle według przepisu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Katarzyna Król, Warszawa

Składniki

● 75 dag twarogu
● 5 dag masła
● 25 dag serka mascarpone
● 1 szkl. cukru
● 6 jajek
● po 6 płaskich łyżek mąki ziemn. i tortowej
● 3/4 szkl. mleka 3,2-proc.
● 2 łyżeczki olejku waniliowego
● cukier puder

Sposób przygotowania przepisu:

Puszysty sernik

  • 1. Żółtka ucieramy, dodając sery, mleko, mąki, roztopione masło i olejek. Mieszamy z białkami ubitymi z cukrem. Pieczemy w tortownicy (śr. 25 cm) 10 minut w 250 °C (półkę niżej umieszczamy naczynie z wrzątkiem). Wyjmujemy, temp. zmniejszamy.
  • 2. Gdy temp. spadnie do 160 °C, ponownie wkładamy ciasto (do pojemnika wlewamy świeży wrzątek). Pieczemy 50 minut. Ciasto wyjmujemy i schładzamy. Odwracamy. Posypujemy cukrem pudrem.
PP_07-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesernikmascarpone

Komentarze

Podobne przepisy

image-076n5bq

Dodane przez: Marzena142

Puszysty sernik

Wyśmienity sernik nie tylko na...

PUSZYSTY SERNIK ŁUCJI

Dodane przez: Karioka

PUSZYSTY SERNIK ŁUCJI

Delikatny, puszysty sernik na herbatnikach....

image-1p0o46j

Dodane przez: aliss06

Puszysty sernik z bezą

Serniki są u nas bardzo popularne....

Sernik chmurka

Dodane przez: aga_ata

Sernik puszysty jak chmurka

Sernik jest obłędny, przepyszny,...

image-0gl0gah

Dodane przez: AgaAgnieszka

Puszysty sernik

Pyszny, delikatny,rozpływający...

Dodane przez: Barszczyk19

Sernik puszysty

Puszysta masa rozpływa się w ustach.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE