Ser:
1,5 kg sera
7 jajek
2 budynie śmietankowe
05, litry mleka
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
cukier waniliowy
Sposób przygotowania przepisu:
Puszysty Sernik
1.
Ciasto. Mąkę wysiekać z margaryną, dodać jajko, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i włożyć na chwilę do lodówki. Potem rozwałkować na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Ser: Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać olej i nadal ucierać. dodać do tego zmielony ser i nadal mieszać.
Budyń rozmieszać z mlekiem i połączyć z masą serową.
Z białek ubić pianę i dodać do sera.
Wszystko razem wymieszać i wylać na ciasto.
Piec około 1,5 godz.
Porady
Masę serową zawsze miksuję mikserem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze