Puszysty Sernik

4.49 (199 ocen)

  • 10 min

Piekę ten sernik na każdą uroczystość i każdemu bardzo smakuje. Rozdałam już bardzo dużo przepisów na niego.:)

  • 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    12,5 dkg margaryny
    25 dkg mąki
    15 dkg cukru pudru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Ser:
    1,5 kg sera
    7 jajek
    2 budynie śmietankowe
    05, litry mleka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik 1. Ciasto. Mąkę wysiekać z margaryną, dodać jajko, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i włożyć na chwilę do lodówki. Potem rozwałkować na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    2. Ser: Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać olej i nadal ucierać. dodać do tego zmielony ser i nadal mieszać.
    Budyń rozmieszać z mlekiem i połączyć z masą serową.
    Z białek ubić pianę i dodać do sera.
    Wszystko razem wymieszać i wylać na ciasto.
    Piec około 1,5 godz.

Porady

Masę serową zawsze miksuję mikserem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować