puszysty sernik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Przepis mam od mojej kochanej mamy. Uwielbiam podawać sernik na rodzinne uroczystości.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto kruche: 2 szkl. mąki,

    łyżeczka proszku,

    3 żółtka,

    0,5 kostki masła,

    1 łyżka cukru pudru



    Ciasto z serem:

    Twaróg sernikowy 1 kg z firmy Pilos

    400 g serka homogenizowanego z firmy Pilos

    0,5 kostki masła

    1,5 szkl. cukru

    cukier waniliowy

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    5 żółtek +6 białek

    śmietana kremówka Pilos 200g

    dodatki wg upodobania: bakalie, mandarynki z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta kruchego połączyć i odstawić

    do miski przełożyć ser, potrzeć skórkę z 2 cytryn, mąkę, miękkie masło

    Ubić białka +cukier, dodać żółtka

    Ubić śmietanę

    Wszystkie składniki dodać do sera, wymieszać

    Na blaszce wylepić ciasto kruche, a następnie przelać masę serową

    Piec 1 godzinę w temperaturze 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować