Masa serowa:
1 kg sera twarożku
2 paczki cukru wanilinowego
2 budynie śmietankowe
3 szkl. mleka
0,5 szkl. oleju
2 całe jajka
4 żółtka / 4 białka
3/4 szkl. cukru
1/2 szkl rodzynek
Sposób przygotowania przepisu:
puszysty sernik
1.
Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia , łącznie z bokami! .
Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować ( będzie bardzo rzadki, ale taki ma być ) .
Dodać namoczone wcześniej rodzynki i olej. Wszystko wymieszać.
Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 godziny w tem 200 stopni C.(piekłam bez teroobiegu).
Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec jeszcze ok. 10-15 min. w 210 stopniach C.
Sernik pieczemy na blaszce o wymiarach: 25 cm x40 cm.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze