Sernik puszysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Zagnieść z cukrem pudrem i żółtkiem, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.Przełożyć na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę. Spód podpiec 10 min w 180*C. W tym czasie przygotować masę serową. Jajka rozdzielić, żółtka zmiksować z cukrem i masłem. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawać twaróg. Na koniec dodać sztywną pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć na podpieczony spód. Tak przygotowanie ciasto piec 50 min w temp.180*C. Na koniec polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
Porady
Sernik trzymać do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku.
Komentarze