Sernik puszysty

0 (0 ocen)

  • 35 min

Sernik ten jest prosty wykonaniu nie potrzeba wielkich zdolności kulinarnych żeby go upiec bez proszku do pieczenia, budyniu a smak ma niezapomniany.

  • 35 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    1 żółtko
    10 dag masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    Masa serowa:
    1 kg mielonego twarogu
    5 jajek
    10 dag masła
    1 szklanka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik puszysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • puszysty serniczek 1. Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Zagnieść z cukrem pudrem i żółtkiem, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.Przełożyć na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę. Spód podpiec 10 min w 180*C. W tym czasie przygotować masę serową. Jajka rozdzielić, żółtka zmiksować z cukrem i masłem. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawać twaróg. Na koniec dodać sztywną pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć na podpieczony spód. Tak przygotowanie ciasto piec 50 min w temp.180*C. Na koniec polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Porady

Sernik trzymać do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować