Puszysty piernik z rodzynkami i orzechami

4.48 (205 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Przepis na piernik z orzechami i rodzynkami jest prosty, ciasto szybko się przygotowuje, a po wystudzeniu piernik smakuje wyśmienicie Dodatek orzechów i rodzynków nadaja mu orginalnego smaku.Jest sycacy i znika szybko z talerza!!] Doskonałe ciasto do kawki;)!polecam.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Potrzebne składniki: 2 szklanki mąki ,
    1 łyżeczka cynamonu .
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka kakao 1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    3 jajka
    1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
    rodzynki i orzechy włoskie po około 10 deko
Wystaw ocenę:

4.48 (205 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty piernik z rodzynkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę nalezy wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać. 2. Rodzynki i nieco rozdrobnione orzechy obsypać niewielką ilością mąki i dodać do ciasta. Ponownie wszystko wymieszać. 3. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia forMY . Piec około 60 MINUT godziny w temperaturze 180 stopni C. Podawac gdy ostygnie:) SNACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować