Puszysty piernik wg Ewy Wachowicz

4.49 (145 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Naprawdę puszysty i rozpływający się w ustach, dzięki dodaniu do masy ciasta powideł śliwkowych.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    2 łyżki kakao
    1 łyżka przyprawy do piernika
    1 ½ łyżeczki sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    1 szkl cukru
    1 szkl powideł śliwkowych
    1 szkl mleka
    2 łyżki miodu
    ¾ szkl oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik

Puszysty piernik wg ewy wachowicz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki przesiać do miski. Do drugiej wsypać cukier, wbić jajka i ubić. Dodać powidł, mleko, miód, olej i sypkie składniki. Zmiksować. Blaszka 24x38 cm.
    Piec przez 45-50 min w temp 180*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować