Puszysty piernik

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybki piernik do zrobienia z zapachem korzennych przypraw .

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szlanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    2 łyżeczki ciemnego kakao
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 szklanki dżemu
    1 łyżeczka sody
    2 szklanki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszysty piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszysty piernik 1. Jajka wbijamy do głębokiej miseczki , dodajemy cukier ucieramy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy po kolei resztę składników i miksujemy
  • 2. Dodajemy dżem, mieszamy.Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko miksujemy. Wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną. Pieczemy około 40 minut w tem 180 stopni .
  • 3. Po upieczeniu można posypać piernika cukrem pudrem lub wylać gotową czarno- białą polewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować