Puszysty omlet

0 (0 ocen)

  • 10 min

Uwielbiam potrawy, które są tanie i szybkie w przygotowaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 stołowe łyżki mąki
    masło / olej do smażenia

Puszysty omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka ciągle ubijając. Mąkę delikatnie wsypujemy jednoczesnie przesiewając przez sitko. Delikatnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na wolnym ogniu, tak, aby omlet dokładnie się przesmażył.

Porady

Omlet można robić na słodko i słono. Ja uwielbiam z ziołami i żółtym serem, aby ser dokładnie się rozpuścił, układamy go jeszcze na smażącym się omlecie. Możemy go zjeść też z jogurtem, cynamonem, białym serem, warzywami, mięsem, ze wszystkim, na co tylko mamy ochotę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy