Puszysty omlet

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

z brokułem, tuńczykiem i sosem czosnkowym :)

  • 30 min

Składniki:

  • omlet:
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki soli
    dodatki:
    2 łyżki tuńczyka w oleju z puszki
    1/3 brokuła
    sos czosnkowy:
    100 ml jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Puszysty omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos czosnkowy 1. Z podanych składników przygotować sos czosnkowy.
  • Omlet na patelni 2. Białka jaj ubić z solą na sztywna pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu do zrumienienia.
  • Omlet 3. Omlet delikatnie przewrócić na druga stronę i podsmażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni i przekroić na pół.
  • Omlet z dodatkami 4. Na połówkę omleta nałożyć ugotowanego brokuła, tuńczyka i sos czosnkowy. przykryć druga połówką omleta i polać resztą sosu czosnkowego. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować