PUSZYSTE ROGALIKI DROŻDŻOWE Z ALMETTE

0 (0 ocen)

  • 60 min

rogaliki same w sobie rozpływają się w ustach... dodatek puszystego almette sprawia, że są lekkie i jeszcze bardziej delikatne

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    niecałe pół kostki drożdży (ok 40g)
    pół szkl. letniego mleka
    1 jajko
    cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    5 łyżek oleju
    serek almette gruszka jabłko***


    *** można użyć serka naturalnego z dodatkami (skórka pomarańczy/ rodzynki/ pół startego jabłka lub inny owoc/ czekolada/ marmolada)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Puszyste rogaliki drożdżowe z almette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmąć z cukrem waniliowym, cukrem i mlekiem. Dodaj jajko i olej. Wymieszaj i wlej do przesianej mąki. Zagnieć ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
  • 2. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkuj i wykrój trójkąty. Nadziej serkiem i zawijaj w rogale.
  • image-1fql18n 3. Piecz w 160 stopniach przez ok 20min (do pełnego zrumienienia). Kiedy wystygną posyp cukrem pudrem.

Porady

Przepis na ok 20 rogalików

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować