Puszyste racuchy na maślance truskawkowej z borówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli śniadanko z rodziną na szybko , to polecam te - smaczne , puszyste racuchy , pełne borówek i smakowitego aromatu:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście borówek
    Racuchy:
    1 szklanka maślanki truskawkowej
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka wiejskie
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżki cukru trzcinowego
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Puszyste racuchy na maślance truskawkowej z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszyste racuchy na maślance truskawkowej z borówkami 1. Składniki ciasta miksuję , aż pojawią się pęcherzyki powietrza w cieście , ciasto nakrywam , pozostawiam na ok. 15 minut . Po tym czasie na rozgrzany olej nakładam porcje ciasta-ok. 2 łyżki , na cieście rozkładam borówki , smażę z oku stron na złoto . Racuchy osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu , posypuję cukrem pudrem , podaję .

Porady

Ciasta nie należy nakładać na zimny tłuszcz , racuchy nim nasiąkną i będą niesmaczne .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować