Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Dosypać 2 łyżki mąki, łyżeczkę soli oraz pieprzu. Dodać jajka, łyżkę śmietany. Wymieszać. Smażyć na oleju. Po usmażeniu można jeść ze śmietaną 18%.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- Średniej wielkości ziemniaki: 6 sztuk
- cebula: 0.5 sztuki
- mąka: 2 łyżki
- sól: 1 łyżeczka
- pieprz: 1 łyżeczka
- jajko surowe: 2 sztuki
- śmietana gęsta, kwaśna 18%: 1 łyżka
Puszyste placki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Dosypać 2 łyżki mąki, łyżeczkę soli oraz pieprzu. Dodać jajka, łyżkę śmietany. Wymieszać. Smażyć na oleju. Po usmażeniu można jeść ze śmietaną 18%.
Komentarze