Puszyste naleśniki z chili

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekkie z chrupiącymi brzegami. Wbrew pozorom łatwe w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki letniego mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki chili
    szczypta drobnej soli
    pół łyżeczki brązowego cukru
    2 jajka
    5 łyżek roztopionego wystudzonego masła

Puszyste naleśniki z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubij sztywną pianę.

    W drugiej głębszej misce połącz ze sobą resztę składników. Na koniec dodaj powoli ubite na sztywno białka.

    Smaż na patelni wysmarowanej olejem. Nie dolewaj oleju podczas smażenia gdyż naleśniki będą go szybko chłonąć - będą tłuściejsze. Usmażone odsącz na papierowym ręczniku.

    Wychodzi 12 dużych puszystych naleśników. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy