Puszyste naleśniki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatne naleśniki z dżemem truskawkowym idealne na śniadanie

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    0.5 szklanki cukru
    0.5 szklanki oleju
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru waniliowego

Puszyste naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek . Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. W misce łączymy mąkę, cukier olej, żółtka, cukier waniliowy, mleko i wodę. Wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na suchej patelni z obu stron aż do zarumienienia. Podajemy z dżemem truskawkowym oraz posypujemy wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy