Puszyste muffiny z lukrem cytrynowym

4.5 (151 ocen)

  • 50 min

Puszyste muffiny z lukrem cytrynowym

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 16 babeczek

    masło 82 % tł. 200 g
    cukier puder 130 g
    mąka pszenna 210 g
    mąka ziemniaczana 2 kopiaste łyżki
    proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
    aromat waniliowy
    jajka 3
    serek homogenizowany waniliowy 3-4 łyżki
    migdały w płatkach
    Lukier cytrynowy

    cukier puder 2/3 szklanki
    mleko 1-2 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Puszyste muffiny z lukrem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników. Następnie dodać aromat i serek. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i mleko, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Muffiny polukrować i posypać płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować