Puszyste muffiny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzięki maślance muffiny są wyjątkowo delikatne.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    łyżka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    jajko
    szklanka maślanki
    1/2 szklanki oleju

Puszyste muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miscie pzesiewamy mąkę, proszek, cukier i sól. Dodajemy jajko, maślankę i olej i mieszamy za pomocą trzepaczki.
  • 2. Mokre skladniki dodajemy do mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem. Mieszamy krótko i niedokladnie.
  • 3. Nakładamy ciasto do foremek, wypełniając je do 2/3 głębokości. Pieczemy przez 15-20 min, aź będą zlotobrązowe. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy