REKLAMA

Puszyste ciasto z morelami

wyświetlono: 2267 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Ciasto jest niezwykle łatwe i zawsze się udaje. Nie ma opcji, żeby było inaczej ;)

Dzięki olejowi jest bardzo puszyste, u nas znika jeszcze ciepłe. Polecam Wam do niedzielnej kawki lub na wypad za miasto.

opublikowany: 31.07.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 1/3 szkl mąki pszennej

    5 jajek

    1 szkl cukru

    2/3 szkl oleju

    1 łyżeczka sody

    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    8 moreli

    cukier puder
Ocena:

(średnia 4.5 z 146 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Cały czas ucierając dodawać na przemian mąkę i olej.

    Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (24x36cm). Ułożyć połówki moreli skórką do spodu. Piec ok 40 minut w 170 stopniach. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE