Puszyste ciasto z brzoskwiniami

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszne, puszyste ciasto jogurtowe na każdą okazje

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • mąka pszenna 500 g
    cukier 300 g
    jajka 4 sztuki
    jogurt naturalny 300 g
    olej 1 szklanka
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    budyń jaglany malinowy 1 opakowanie
    brzoskwinie w puszce 7 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Puszyste ciasto z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń jaglany malinowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy aż się schłodzi. Najlepiej przelać do miski.
    Ubijamy białka jajek z odrobiną soli, a następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i cukier. Ucieramy mikserem do uzyskania puszystej masy.
    Następnie stopniowo dodajemy jogurt naturalny, a później olej.
    Do masy dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy duża łyżką.
    Całość wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście.
    Pomiędzy kratki, układamy pokrojone brzoskwinie.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 50 minut, 180 stopni Celsjusza.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Budyń Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować