PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Puszyste ciasto z brzoskwiniamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/31/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.jpeg40323024http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszyste-ciasto-z-brzoskwiniami
mąka pszenna 500 g
cukier 300 g
jajka 4 sztuki
jogurt naturalny 300 g
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń jaglany malinowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 7 sztuk
Sposób przygotowania przepisu:
Puszyste ciasto z brzoskwiniami
1.
Budyń jaglany malinowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy aż się schłodzi. Najlepiej przelać do miski.
Ubijamy białka jajek z odrobiną soli, a następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i cukier. Ucieramy mikserem do uzyskania puszystej masy.
Następnie stopniowo dodajemy jogurt naturalny, a później olej.
Do masy dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy duża łyżką.
Całość wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście.
Pomiędzy kratki, układamy pokrojone brzoskwinie.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 50 minut, 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze