mąka pszenna 500 g
cukier 300 g
jajka 4 sztuki
jogurt naturalny 300 g
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń jaglany malinowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 7 sztuk
Puszyste ciasto z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń jaglany malinowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy aż się schłodzi. Najlepiej przelać do miski.
Ubijamy białka jajek z odrobiną soli, a następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i cukier. Ucieramy mikserem do uzyskania puszystej masy.
Następnie stopniowo dodajemy jogurt naturalny, a później olej.
Do masy dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy duża łyżką.
Całość wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście.
Pomiędzy kratki, układamy pokrojone brzoskwinie.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 50 minut, 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)
Komentarze