Puszyste ciasto kokosowo-kokosowe

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Dla amatorów smaku i aromatu kokosu, w tym dla siebie, upiekłam to ciasto kokosowo-serowo-kokosowe . Jest bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • ¾ szklanki cukru
    1 ¼ szklanki mleka kokosowego
    3 jajka
    2 szklanki maki pszennej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ szklanki stopionego masła
    1/3 szklanki utartego, dobrze odciśniętego białego sera
    2- 3 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka masła

    forma do pieczenia keksówka (12x27cm
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszyste ciasto kokosowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żółtka utrzyj z cukrem do białości
    2. Powoli mieszając dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione masło oraz mleko kokosowe
    3. Piec rozgrzej do 180*C
    4. Przygotowane ciasto wlej do przygotowanej formy, wysmarowanej tłuszczem
    5. Wstaw do gorącego pieca na ok. 30 minut
    6. Przygotuj kruszonkę serowo-kokosową: ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach
    7. Tuż przed posypaniem ciasta, wymieszaj bardzo delikatnie i krótko utarty ser z kokosem a następnie z cukrem
    8. Wyjmij ciasto po 30 minutach i bardzo szybko rozsyp na wierzchu kruszonkę poczym wstaw ciasto z powrotem do pieca
    9. Piecz ciasto do suchego patyczka oraz lekkiego przyrumienienia kruszonki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować