Dla amatorów smaku i aromatu kokosu, w tym dla siebie, upiekłam to ciasto kokosowo-serowo-kokosowe . Jest bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu.
Puszyste ciasto kokosowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Żółtka utrzyj z cukrem do białości
2. Powoli mieszając dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione masło oraz mleko kokosowe
3. Piec rozgrzej do 180*C
4. Przygotowane ciasto wlej do przygotowanej formy, wysmarowanej tłuszczem
5. Wstaw do gorącego pieca na ok. 30 minut
6. Przygotuj kruszonkę serowo-kokosową: ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach
7. Tuż przed posypaniem ciasta, wymieszaj bardzo delikatnie i krótko utarty ser z kokosem a następnie z cukrem
8. Wyjmij ciasto po 30 minutach i bardzo szybko rozsyp na wierzchu kruszonkę poczym wstaw ciasto z powrotem do pieca
9. Piecz ciasto do suchego patyczka oraz lekkiego przyrumienienia kruszonki
Komentarze