Puszyste babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek. Przesiać mąkę z proszkiem. sparzyć wrzątkiem rodzynki i obtoczyć w mące. przesiać na papierek kakao i dodać kawę , wymieszać. Ubić białka z solą ,dodać cukier ,ubijać .Dodać żółtka ubić ,wlać olej ubić. Wsypać powoli mąkę z proszkiem i wymieszać łyżką( ja zawsze mieszam każde ciasto biszkoptowe ręką) , dodać olejek pomarańczowy i rumowy. 3 takie foremki jak na zdjęciu posmarować margaryną wysypać bułką tartą . Ciasto podzielić według uznania ,więcej troszkę białego , a do drugiego mniejszego dodać kakao z kawą . Do ciasta dodać też skórkę kandyzowaną i rodzynki. Białe ciasto wyłożyć do foremek na to dać brązowe ciasto .Piec 180 stopni 25-30 min .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .Pyszotka.
Komentarze