PUSZYSTE BABECZKI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki są bardzo pyszne ,pulchne .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    *8 jajek
    *1 ,5szkl. cukru
    *1 i 3/4 mąki tortowej ,bardzo też jest dobra mąka krupczatka
    *1 szkl. oleju
    *2 łyżeczki proszku.
    * 2 łyżki kakao
    *łyżka czubata kawy
    *olejek pomarańczowy i rumowy
    *skórka kandyzowana
    *rodzynki
    * żórawina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy Jajko

Puszyste babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PUSZYSTA BABECZKA 1. Białka oddzielić od żółtek. Przesiać mąkę z proszkiem. sparzyć wrzątkiem rodzynki i obtoczyć w mące. przesiać na papierek kakao i dodać kawę , wymieszać. Ubić białka z solą ,dodać cukier ,ubijać .Dodać żółtka ubić ,wlać olej ubić. Wsypać powoli mąkę z proszkiem i wymieszać łyżką( ja zawsze mieszam każde ciasto biszkoptowe ręką) , dodać olejek pomarańczowy i rumowy. 3 takie foremki jak na zdjęciu posmarować margaryną wysypać bułką tartą . Ciasto podzielić według uznania ,więcej troszkę białego , a do drugiego mniejszego dodać kakao z kawą . Do ciasta dodać też skórkę kandyzowaną i rodzynki. Białe ciasto wyłożyć do foremek na to dać brązowe ciasto .Piec 180 stopni 25-30 min .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .Pyszotka.

Porady

Bardzo pyszna jest też z mąką krupczatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować