Puszysta rolada z gruszkami

4.48 (146 ocen)

Prosta do wykonania

Składniki:

  • Składniki :

    4-5 szt gruszek,
    2 łyżki brązowego cukru,
    sok z cytryny,
    1 łyżka oleju,
    5 jajek L,
    100g mąki,
    70g cukru,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Wystaw ocenę:

4.48 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysta rolada z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Gruszki obierz i pokrój na drobną kostkę. Skropl sokiem z cytryny. Posyp brązowym cukrem Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej olej i rozprowadź po całej powierzchni. Na blaszce ułóż gruszki.
    .
  • 2.
    Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier i dodaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.

  • 3. Ciasto wylej na gruszki i równomiernie rozsmaruj. Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • 4.
    Wyciągnij blaszkę z gorącym biszkoptem i połóż do góry na wcześniej przygotowaną ściereczkę. Delikatnie ściągnij papier na którym bym pieczony biszkopt. Ponownie przewróć biszkopt i zwiń w roladę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować