Puszysta jajecznica z cebulką i groszkiem

5 (195 ocen)

  • 10 min

Bardzo delikatna konsystencja i smak sprawiają, że często gości na moim stole

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    mała cebulka ze szczypiorkiem
    2 łyżki zielonego groszku z puszki
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Puszysta jajecznica z cebulką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, wybić do miseczki i rozmieszać.
  • 2. Na patelnię dać śmietanę doprawić pieprzem i solą. Szczypiorek z białą częścią posiekać i dodać do gotującej się śmietany. Dodać groszek.
  • 3. Wlać jajka i mieszać do ścięcia.
  • 4. Wyłożyć na talerz, posypać szczypiorkiem i dowolnie udekorować.

Porady

Groszek z puszki można zastąpić świeżym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować