PUSZYSTA BABKA MAJONEZOWA

4.49 (143 ocen)

  • 60 min

Babka jest bardzo leciutka i zarazem wilgotna, rozpływająca się w ustach!!! Mniammm!!!

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 szkl.mąki pszennej, 1/2 szkl.mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szkl.majonezu, 4 całe jaja, 1/2 szkl.cukru, cukier waniliowy. Dodatkowo na lukier: cukier puder i sok z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszysta babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: jaja, cukier i cukier waniliowy dobrze ubić mikserem na gładką masę. Do masy dodać majonez i ponownie wymieszać. Dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i również wymieszać mikserem. Wylać do natłuszczonej foremki( może być typowa do babki z kominem lub keksówka) i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 50min.(sprawdzić patyczkiem) temp.180. Po upieczeniu i wystudzeniu przygotować lukier z cukru pudru i soku z cytryny( ok. 2 łyzki cukru pudru i sok z cytryny dodawać stopnoiowo by uzuskać konsystencję typowej polewy). Polukrować babkę i smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować