MASA:
3 duże jogurty naturalne (mogą być nawet 0%)
1 szklanka cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duży budyń ( jak są bardzo rzadkie jogurty to 2 budynie lu 1 jogurt i 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
5 ubitych białek
Puszny sernik z jogurtów naturalnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie równe części. Białka ubijamy. Pozostałe składniki masy miksujemy do momentu połączenia się składników, na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy drewnianą łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ścieramy na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, na to wylewamy masę i na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ok 60min do momentu jak ciasto na wierzchu zacznie się rumienić.
Komentarze