Puszny sernik z jogurtów naturalnych

4.9 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo puszysty, wilgotny, rozpływający się w ustach, a przy tym niskokaloryczny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 kostka margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 żółtek

    MASA:
    3 duże jogurty naturalne (mogą być nawet 0%)
    1 szklanka cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 duży budyń ( jak są bardzo rzadkie jogurty to 2 budynie lu 1 jogurt i 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
    5 ubitych białek
Wystaw ocenę:

4.9 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszny sernik z jogurtów naturalnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie równe części. Białka ubijamy. Pozostałe składniki masy miksujemy do momentu połączenia się składników, na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy drewnianą łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ścieramy na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, na to wylewamy masę i na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ok 60min do momentu jak ciasto na wierzchu zacznie się rumienić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować