Moi chłopcy bardzo lubią takie "piankowe" desery, dlatego często je przygotowuję. Tym razem wykorzystałam do deseru mały zapas zamrożonego musu z truskawek.
Puszek z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki zmielić w blenderze, masło stopić. Dodać do ciastek, krótko zmiksować blenderem. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić.
2.Żelatynę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody. Połączyć z gorącym mlekiem wymieszanym z cukrem pudrem. Dokładnie rozmieszać, po czym przestudzić.
3.Dodać śmietanę, wymieszać i przelać na przygotowany spód. Schłodzić. Gdy masa całkiem stężeje na wierzchu rozsmarować mus z truskawek wymieszany z cukrem. Ciasto przechowywać w lodówce.
Komentarze