Puszek cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD
Ciastka zmiksować na ,,piasek”.
Dodać masło i wymieszać razem. Tą masą wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26cm.
lekko ugnieść i schłodzić.
MASA I GALARETKA
Budyń waniliowy delecta bez cukru ugotować w 1 ¼ szklanki mleka. schłodzić.
W tym czasie przygotować galaretki
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku
2 galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku.
osączyć brzoskwinie z puszki i pokroić w plastry .
300 ml śmietany 30% ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać Mascarpone(250 gram) oraz schłodzony budyń. Dodałam także 3 łyżki cukru pudru. na koniec dodać tężejącą galaretkę cytrynową.
Wyłożyć masę na spód formy i schłodzić do stężenia. Następnie ułożyć dekoracyjnie brzoskwinie i zalać je tężejącą galaretką pomarańczową.
Schłodzić i kroić na drugi dzień, aż spód zmięknie
Komentarze