PUSZEK

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

puchate i szybkie w wykonaniu

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 żółtek
    1 całe jajko
    ¾ szklanki cukru pudru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka octu

Puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć żółtka i jajko, dodając stopniowo ¾ szklanki cukru pudru
    Następnie dodawać stopniowo mąkę /1 szklanka mąki ziemniaczanej + 2 łyżeczki proszku do pieczenia/.
    Na koniec dodać 1 łyżkę octu.
    Piec w średniej tortownicy /ok.40 minut w 180 st./
    Zimne można przekroić i przełożyć masą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy