Puree ziemniaczano-dyniowo-kalafiorowe z kielbaską w cebulce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Okad mam dzieci staram się przemycac im w potrawach wiecej witamin niz daje nam klasyczne jedzenie np. ziemniaków z tąd wziął sie pomysł za PUREE warzywne :-) moja córeczka uwielbia :-) ja również

  • 40 min

Składniki:

  • ziemniaki, dynia, kalafior, kielbasa najlepiej taka jaką zabieracie na grila, cebula i masło, olej, śmietana, koperek

Puree ziemniaczano-dyniowo-kalafiorowe z kielbaską w cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiktoria lubi pomagać mi w kuchni :-) 1. ziemniaki gotujemy w skorupkach bez soli, dynie obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w kostce rosoławej warzywnej, kalafior również gotujemy ale w osolonej wodzie :-) absolunie nie gotujemy wszystkich warzyw razem :-) podczas gdy warzywa gotują się mozemy przygotować kiełbaski w cebuli - obieramy duzo cebuli, kroimy w plasterki i smazymy doprawiając wegetą :-) na oleju kroimy kiełbasę i smazymy razem z cebulą, ugotowane warzywa odcedzamy, wrzucamy do jednego garnka, dodajemy łyżkę masła i łyżkę smietany a następnie gnieciemy wszystko aby uzyskać puree, jesli konsystencja jest zbyt gesta dodajemy śmietany i gotowe, puree warzywne przystrajamy smietaną i posypujemy koperkiem podajemy z kiełbaską w cebuli - smacznego :-)

Komentarze

Podobne przepisy