Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

  • wyświetlono: 113 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do dań mięsnych.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

500 g ziemniaków
1 łyżka masła
1 łyżka śmietany 18%
1/2 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

  • Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
    Tłuczemy, dodajemy masło, przykrywamy i chwilę czekamy aż się rozpuści.
    W tym czasie siekamy szczypior, który dodajemy razem ze śmietaną do ziemniaków. Dokładnie łączymy.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dodatki do obiaduZiemniaki na róne sposony

Komentarze

Podobne przepisy

Kopytka ziemniaczane

Dodane przez: zielonakuchniablog

Kopytka ziemniaczane

Kopytka ziemniaczane to kolejna...

Ziemniaczane spirale

Dodane przez: Kasia Pichci

Ziemniaczane spirale

Ziemniaczane spirale to fajny pomysł...

Kulki ziemniaczane

Dodane przez: ewuska2016

Kulki ziemniaczane

Lubiany przez wszystkie dzieci...

Kuleczki ziemniaczane.

Dodane przez: joanna1974

Kuleczki ziemniaczane

Kuleczki ziemniaczane będą idealnym...

Róże ziemniaczane.

Dodane przez: Czarek

Róże ziemniaczane

Róże ziemniaczane zastąpią w podanym...

Ziemniaczane łódeczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ziemniaczane łódeczki

Smakowite łódeczki ziemniaczane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE