Puree ziemniaczane z prażonymi orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla smakoszy ziemniaczanych przysmaków mam wypróbowany pomysł na dodanie do nich prażonych orzechów włoskich, potrawa nabrała takiego smaku, że o nim nie zapomnimy :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 800 g ziemniaków + spora łyżka masła + łyżka śmietany + sól i odrobina pieprzu mielonego
    2 garści orzechów włoskich + troszkę masła do ich uprażenia
    ew. koperek lub natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree

Puree ziemniaczane z prażonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki utłuc z masłem i śmietaną na gładką masę, orzechy połamać na mniejsze części i uprażyć na patelni z rozpuszczonym masłem, posypać nimi puree, podać z dowolnymi dodatkami obiadowymi, pychotka :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Orzechy Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować