Puree ziemniaczane w panierce

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Puree ziemniaczane w panierce

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puree ziemniaczane w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree ziemniaczane w panierce 1. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy i mieszamy z niewielką ilością śmietany. Studzimy.

    Z ziemniaków formujemy paluszki (5-7 cm). Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, ponownie w bułce tartej.

    Smażymy na oleju, z każdej strony na rumiano.

    Podajemy jako dodatek do dań głównych. Świetnie smakują też z dodatkiem sosu czosnkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować