Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

4.5 (171 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna odmiana dla tradycyjnych ziemniaków

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - mleko: 0.5 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - posiekana zielenina: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree ziemniaczne - przepis podstawowy 1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Podawać posypane zieleniną. Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować